Chado

Chado (de weg van de Thee) is de Japanse kunst van het theezetten. De weg van de Thee houdt zich vooral bezig met dagelijkse activiteiten , maar het vraagt veel oefening om deze naar behoren te kunnen uitvoeren. Daarom kan men de weg van de Thee eerder definiŽren als de Kunst van het Leven.

Chado gaat om het creŽren van de juiste omgeving om te genieten van een perfect kopje thee. Alles dat met het serveren van de thee te maken heeft, zelfs de kwaliteit van de lucht en van de kamer waar de ceremonie doorgaat, wordt een deel van zijn smaak. De perfecte thee vat 'de smaak' van het moment - de geest van het seizoen, van de gelegenheid, van de tijd en de plaats. Dit gebeurt tijdens de theeceremonie of Chaji, waar de Weg van de Thee verwordt tot een zeer speciaal moment gedeeld met alle deelnemers.

De blijvende allure van Chado is het bewijs van zijn diepe betekenis voor mensen van alle culturen. De Weg van de Thee ontstond op Japanse grond, en staat voor de essentie van Japanse esthetiek en cultuur. Maar mensen wereldwijd hebben ontdekt dat het leven mooier wordt door deze weg, zowel door de geest van het praktijk als door de objecten die deze geest uitstralen en een integraal deel hiervan uitmaken.

 
Ontdek minder bekende Japanse kunsten in het Japans Centrum in Zoutleeuw ! Japanse thee, theeceremonie, teaceremony, macha, chado, green tea, TŠtake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taÔko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,