|
|
|
|
|
Chado | Ikebana | Kodo | Kimono | Shibori | Shodo | Sumi-E | Taiko | Washi | Washoku |
Al zien deze obento er uit als echte kunstwerkjes, toch kan je met vrij weinig inspanning al een heel mooi en gezond resultaat bereiken !
Door de aandacht die besteed wordt aan
de ingrediënten en het uitzicht, wordt het eten van de meeneemlunch
veel leuker. Perfect voor moeilijke eters.
Wat leer je tijdens het kookatelier ?
- de samenstelling van een goede bento : rijst of noedels, vis of vlees, gekookte en/of gepekelde groenten, dessertje
- een aantal gerechtjes klaarmaken die extra smaak geven aan het geheel
- keukentechnieken, koken en decoreren
- ideetjes voor fusion-obento : werken
met bekende ingrediënten met of zonder een Japanse toets
- het maken van Onigiri (お 握り) : driehoekige rijstballen (vaak in zeewier) met vulling, vaak onderdeel van de obento of gewoon mee te nemen als snack uit het vuistje.
De vaak mooi gedecoreerde bento boxes zijn ook te koop na de workshops.
Heb je na dit alles
zin gekregen om zelf obento te maken ? Kijk
dan op de kalender
voor de volgende workshops in het Japans
Centrum of op verplaatsing.
Wenst u meer informatie, stuur dan gerust een mailtje naar info@japanscultureelcentrum.be