Shibori

Shibori is een Japanse term voor verscheidene methodes voor het kleuren van stoffen met een patroon gecreŽerd door afbinden, naaien, vouwen, draaien of samendrukken. Enkele van deze technieken zijn bij ons bekend als tie-dye, maar er bestaat geen exact equivalent dat alle technieken van shibori omvat. Tie-dye beslaat enkel de afbindmethodes.

© shibori.org

Er is een oneindige variatie mogelijk in het binden, naaien, vouwen, of samendrukken van stof voor shibori, en elke manier heeft zeer verschillende patronen als resultaat. Een methode geeft een specifiek resultaat, maar wordt ook gebruikt in harmonie met de soort gebruikte stof. De gebruikte techniek hangt dus af van het gewenste patroon maar ook van de kenmerken van de te verven stof. Ook kan men verschillende technieken tegelijk gebruiken om een nog specialer resultaat te bekomen.

 
Ontdek minder bekende Japanse kunsten in het Japans Centrum in Zoutleeuw ! shibori, tie-die, stoffen verven, kleuren, kleding, kunst, Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Bart was ooit drijvende kracht bij Taiko Ten be of TaikoTen.be of TaikoTenBe of Taiko10be of Taiko 10 be of hoe je het ook wilt schrijven. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taÔko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,