Taikonauten

Word ook Taikonaut

Ben je student van de Tátake!-Taiko-school, dan ben je automatisch Taikonaut !

In de media zal je al eens horen dat een taikonaut een Chinese ruimtvaarder is, voor ons is dat echter een student van onze taiko-school.

Een Taikonaut is een reiziger (-naut) in Japanse percussie (Taiko).

De link met de ruimtvaart leggen we graag vanwege onze eigen interesse in het universum, vandaar dat ons logo een taiko-spelende ruimtevaarder is, die in de ruimte bovendien geen grenzen heeft…

Taiko spelen is een deel van je levensweg, en op dat pad reis je alle dagen.

Vermits taiko een podiunkunst is, reiken we graag de mogelijkheid aan om voor publiek op te treden.  Niemand is verplicht, alleen als je dat zelf wil.
Voor de Taikonauten-optredens heb je geen specifiek niveau nodig : de beleving van en jouw plezier in het optreden zijn belangrijker dan dat niveau.  Het publiek wenst immers vooral inzet, energie en passie te zien, want dat is wat de toeschouwer zelf ook wil beleven, en daar hoef je helemaal geen hoogopgeleide kunstenaar voor te zijn.  Als jij inzet, energie en passie hebt, dan zal de toeschouwer dat gouw herkennen en graag meegaan in jouw plezier.

Je opgedane taiko-kennis en je enthousiasme kan je dus volop botvieren op regelmatige tijdstippen waardoor je familie, vrienden en het publiek in vervoering brengt !

Speelografie van de Taikonauten : overal waar we onze ambiance mogen brengen, steeds tot groot jolijt van de omstaanders !

Enkele mooie realisaties van de Taikonauten :

Stoet Gentse Feesten : 1ste prijs van de jury !

Theater Exces, al 35 jaar een vaste waarde in het Gentse straattheater, nodigde Tátake!-Taiko uit om deel uit te maken van hun praalwagen.  Er werden meteen plannen gemaakt voor een indrukwekkende opstelling met zo veel mogelijk trommels en een continu spelende ploeg Taikonauten.

De Taikonauten waren met 19 op het appèl, ondanks de vele uitdagingen (het schokken van de wagen, de wind, de vele utzinnige fans in het publiek…), hebben zij de straat plat gespeeld en zowaar samen met theater Exces de eerste prijs in de wacht gesleept !!!

Bloemenstoet Valkenswaard : 1ste prijs van de jury !

Ook voor de grote bloemenstoet in Valkenswaard in Nederland deed de lokale vereniging een beroep op de Taikonauten om hun bloemenwagen, versierd als een gigantische taiko, te voorzien van levende muziek.  Deze wagen liep als eerste in de stoet en kaapte meteen ook de eerste prijs weg.  De jury bleek diep onder de indruk van het onafgebroken live spelen tijdens 3 uur optocht.

Boeken van de Taikonauten :

Heb je een sport-tornooi, buurt- of privé-feest, of wil je een opening met veel verve laten gebeuren of een knallende afsluiter, laat iets weten, dan trommelen wij de Taikonauten op en maken we er een memorabel gebeuren van!