Workshops Taiko

de trommels staan klaar...

De taiko-workshops worden georganiseerd voor een heel breed publiek : van particulieren, over scholen, organisaties tot bedrijven.

Particulieren : er worden zowel dag-workshops voor (absolute) beginners als voor gevorderden georganiseerd.

Voor beginners : na een verantwoorde en specifieke opwarming, verkennen we de basistechnieken van taiko volgens de Shizen-methode, de houdingen en bewegingen, hoe je met trommel en stokken omgaat, enkele basis-slagen en -ritmes, de filosofie achter taiko, en stap voor stap bestuderen we een stuk dat op het einde samen gespeeld wordt.

Voor gevorderden : tijdens een dag-workshop wordt er dieper op een welbepaald taiko-stuk ingegaan.  Specifieke passages, samenspel, synchroniciteit qua houding en beweging, techniek, theater, … komen allemaal aan bod en dus de uitgelezen kans om je taiko-spel te verdiepen en te verbreden.

Van nature zal een occasionele groep steeds heterogeen samengesteld zijn.  Net dat aspect is een bron van inzichten, zodat jij je eigen weg kan afleggen.  Alleen jouw weg is van belang.  Komt die in contact met die van een ander, dan wordt dat een nieuwe weg.

Scholen, organisaties en bedrijven : de workshop wordt afgestemd op het publiek en de duurtijd wordt in overleg bepaald. 

Nieuw: Er kunnen nu tot 250 deelnemers tegelijk een workshop beleven met elk een instrument.

Workshops in het Japans Cultureel Centrum

Af en toe worden workshops met vrije inschrijving georganiseerd en op deze site aangekondigd. De plaatsen zijn beperkt, vooraf inschrijven is dan noodzakelijk.

Prijs : 50 euro voor niet-leden, 40 euro voor leden (Taikonauten).

Loszittende sportieve kledij is voldoende, wij zorgen voor de rest (taiko, stokken, inhoud, …).
Breng je eigen lunchpakket mee, water, koffie, thee en soep zijn voorzien.

Workshops op verplaatsing

Wil je graag een workshop in je buurt organiseren ?  Dat kan, het Japans Cultureel Centrum komt naar je toe !
Prijzen en modaliteiten op aanvraag .