TÁTAKE!-Taiko

Tátake!-Taiko is de naam van de Belgische concert-groep die het Japanse traditionele drummen, Taiko, exploreert en als podium-kunst aan het publiek wil tonen.

Tátake!-TaikoTátake! – de bovenste 2 tekens (kanji) van de Japanse schrijfwijze – is de gebiedende wijs van het Japanse werkwoord tataku, ‘een ritme slaan’.
Taiko
 – de onderste 2 kanji – betekent letterlijk grote drum, en is zowel de naam van de drum zelf als van het drummen.
Dus, Tátake!-Taiko betekent letterlijk “sla een ritme op de taiko !’, maar wij vertalen dat vrij en Vlaams als “geef een goei lap op de trommel !”.

Reeds 15 jaar draait Tátake!-Taiko mee aan de top in België en is steeds op zoek naar verdieping van het taiko-spel, zowel qua techniek, als ritmiek, als performance in zijn geheel.  Zij werken hun eigen theater-shows uit tot in detail en willen graag de specifieke Japanse ritmiek en het theater met elkaar verbinden tot een totaalbeleving, waarbij zowel de pure ritmiek an sich, alsook humor in het concert verwerkt wordt.
Via de ontelbare school-concerten heeft jong België kunnen kennismaken met deze prachtige podiumkunst, informatief en met een kwinkslag gebracht, telkens weer een ontdekking en verruiming voor de nog ontluikende horizonten. 
Een concert van Tátake!-Taiko laat je niet onberoerd.  De spelers hopen dat de verrassende variatie, energie en emotie, die ze in hun spel trachten te leggen, het publiek heeft begeesterd.
Pas dan is hun optreden geslaagd. 

Tátake!-Taiko is tevens de naam van België’s premium taiko-school.  De spelers van Tátake!-Taiko zijn de lesgevers in deze school.

De in de taiko-school toegepaste Shizen-methode, de eigen ontwikkelde taiko-speelwijze, is de basis waarop de concert-groep hun taiko brengt.  Shizen is Japans voor natuur,  Deze methode is gebaseerd op natuurlijke houdingen en bewegingen.

Tátake!-Taiko trad reeds in 2009, als eerste Belgische taiko-groep ooit in Japan, op op het taiko-festival van Kumano.

Management van Tátake!-Taiko : It’s Art bv